The Burren panorama, close to Ballyvaughan
 

Helaas al weer onze laatste vakantiedag, donderdag 10 juli, een dag om opnieuw The Burren in te trekken en er de sporen uit vooral een ver verleden te bezoeken. Eerst be- zoeken we om alvast een beetje in de stemming te komen de Steenwinkel in Liscannor met zijn fossielen en minera- len en allerhande pruttel zo node daarvan geknutseld. Dan trekken we verder dwars door het hart van The Burren, van Ennistymon noordwaarts via een intu´tieve route naar Kilfe- nora en richting Ballyvaughan. Op het noordelijkste punt van deze route troffen we een mooi panorama dat we op de foto hebben gezet. Daarna trokken we weer zuidwaarts in de richting van Corofin voor ons bezoek aan de prehisto- rische bezienswaardigheden. 

       
         
   
Two Burren Swans      
       
 
 Dysert O'Dea Castle        
   

We passeerden Cahermacnaughten en Cahermore, maar voordat we in Caherconnell kwamen, gingen we eerst naar Poulnabrone. Hier verwachtten we, gevoed door de vele voorstellingen op de ansicht- kaartjes die we al zo her en der waren tegengekomen een mega megalieten monument, maar het bleek slechts een bouwsel dat zo'n beetje in ÚÚn kubieke meter zou kunnen passen. Een hilarische ver- gissing; van beide zijden. In Caherconnell dachten we dan ook ons geldje beter te besteden in het Mountain Haven Cafe aan een drankje dan aan de entree voor het wellicht even 'frauduleuze' prehistorische ringfort.

Zo onverdroten vervolgden we onze weg verder naar het zuiden in de richting van Corofin voor een bezoek aan Het Dysert O'Dea kasteel en 't aldaar gehuisveste archeologisch centrum en een tea room met een heuse, maar heel aardige cup-of-tea lady. 

We eindigden onze laatst tocht deze keer in The Burren met een  uit- stapje naar het Inchiun Meer bij Corofin.

Kennard, Cell Phone Game, Peugeot 107, Lake Inchiun    
     
Lough Inchiouin   Inchiun Lake

Zo ook voor 't laatst deze keer flaneerden we langs het ebstrand van Lahinch en aten er een ijsje. Voor de avond hadden we een af- scheidsdiner in gedachten op het promenadeterras bij "het orgel van de zee", zoals de dichter zegt, van O'Looney's Bar & Waves Res- taurant in Lahinch bij de neergaande zon, maar vanwege de weers- omstandigheden was het terras gesloten en genoten we de maaltijd met een glas achter glas.

   
  
[ Liscannor Rock Shop brochure | Kilfenara The Burren Centre brochure ]
   
start > 10-07-08
    
[start | vorige pagina | volgende pagina (11-07-08)]