Het was een mooie zonnige dag, dinsdag 8 juli, zoals op de foto links goed is te zien. We maakten het plaat- je met het wegwerpcameraatje dat we in Manchester hadden gekocht, 's ochtends  na het ontbijt dat ons door Martina, de B&B gastvrouw, op Engels/Ierse wijze werd geserveerd. Daarna reden we naar het haventje van Liscannor om te kijken wanneer er van- daar een tochtje naar de Cliffs of Moher zou vertrek- ken. Wel, deze zomer in ieder geval niet. Na een korte inspectie van het haventje en de aangemeerde boten

 

waar op een ervan een viskratje uit IJmuiden lag tussen de wirwar van netten, zagen we dat in Doolin, een volgende plaats wat noordelijker, wel ingescheept zou kunnen worden voor de Moher Cliffs. Doolin bleek trouwens een alleraardigst plaatsje dat we de volgen- de dag hebben bekeken, nadat we kaartjes hadden gekocht. Maar vandaag konden we, na eerst een bezoek aan het stadje Miltown Malbay waar een muziekfestival werd gehou- den, andermaal volop genieten van de Burren, met zijn fraaie vergezichten, kalksteenland- schappen, bergen, planten en bloemen, allemaal ook op verzoek en tot bijzonder genoe- gen van Kennard... Maar het viel, met zo af en toe een versnapering en een voetbalpraatje samen, gelukkig wel mee? Toch?

Moher Heigths Morning      
 
 

Miltown Malbay is ook een aardig Iers stadje en toen we er aankwamen gonsde het al van de voorbereidingen op de festivalactiviteiten. Een radiowagen voor de uitzendingen stond in de hoofdstraat geparkeerd, bebaarde musici liepen rond en uit een huis hoorden we een repetitie.

Ook waren er volop winkeltjes waar muziek en muziekinstrumenten verkocht werden, kortom alles nodigde uit voor het bijwonen van een concert, maar daartoe was helaas Kennard niet te bewegen. Via Spanish Point, waarvan de naam intrigerender was dan de plek zelf, reden we terug The Burren in. Later aten we in Danny Macs Cafe Bar in Lahinch, maar de vraag blijft of dit wel het vernoemen waard is.

 
 
 
 

Het was al met al toch weer een prachtige dag in The Burren ge- worden die we al flanerend langs het wijdse ebstrand van Lahinch besloten nadat Kennard een heer- lijk dessert in Looney's restaurant aan de promenade had verorberd. En de papa zich had getrakteerd op de Oxforduitgave van een col- lectie Short Irish Stories, want de meegebrachte boeken waren al uit. Morgen kiezen we het ruime sop.

The Burren   
 
start > 08-07-08
    
[start | vorige pagina | volgende pagina (09-07-08)]