2 juli 2008, 06:00 u., 't is opstaan, ontbijt klaar maken en de laatste spullen in de koffer doen en toch komen we nog tijd te kort voor de ultieme perfecte voorbereiding voordat de taxi, wel heel erg op tijd, aanbelt om ons mee te nemen naar Eindhoven Airport. Alwaar we de man helemaal gelukkig maken door ook de tol van twee kwartjes voor de taxiparkeerplaats voor onze rekening te nemen. Wel handig die e-tickets en het on-line inchecken, waardoor we zelfs met voorrang in kunnen stappen, belangrijk onge- twijfeld voor wie de fictie aanhangt dat de reis zo korter duurt.

't is vlucht FR9272 die vertrekt om 09:25 u. en ons naar London Stansted brengt waar we op dezelfde tijd aankomen door het uurtje tijdver- schil. Vooral met de meegenomen voetbal- literatuur vliegt helemaal ook de tijd voorbij.

Stansted Airport heeft een station waar we kaartjes kun- nen kopen voor onze lange reis door Engeland naar Man- chester. Met twee keer over- stappen in Peterborough en Doncaster (en zo raakten de kaartjes gestempeld, geknipt en geparafeerd. De optie 'gescheurd' is ons overgelaten).

   
 
Dat was boffen dat er een vermaard Engels voetbaltijdschrift op Standsted

kon worden gekocht. Zo was die hele lange treinreis nog wel vol te houden, ondanks al die vele prachtige Engelse station- netjes die we tegen kwamen. Zoals bijvoorbeeld Audrey End Station met een houten perrondakrandversiering waarvan snel een schets is gemaakt die hiernaast elektronisch is uitgewerkt. 

 
 

Aldus pufte de trein midden op de middag Manchester binnen, de stad van Sir Alec en zijn jongens, dus. Een haast eindeloze taxirit met een vriendelijke Indiase chauffeur die daar toch wel z'n best voor moest doen, bracht ons naar Monton Road in de wijk Eccles, naar Monton House Hotel met z'n messing trapleuningen voor de ingang die iedere morgen fanatiek met poets werden ingesopt en weer glimmend werden geboend.

En na een heerlijk diner in het befaamde Blacksticks Restaurant schuin tegenover ons hotel vleiden we ons in onze bedjes voor een nacht nader tot morgen.

 
 
  
start > 02-07-08
    
[(start) vorige pagina | volgende pagina (03-07-08)]