Donderdag 3 juli 2008, the day of days has come! Vandaag bezoeken we 'Old Trafford'. We besluiten het openbaar vervoer te proberen, want we hebben tijd genoeg; onze afspraak voor het bezoek aan dit beroemde stadion van Manchester United, dit jaar kampioen in de Champions League en de kampioen van Engeland, is pas om 11:40 u. Dan krijgen we een rondleiding en kunnen we aansluitend het museum van de club met zijn rijke en bewogen historie bezoeken. Maar bij het overstappen in Eccles centrum moesten we zo lang wachten dat we maar hebben besloten toch een taxi te nemen. 't Was wel even schrikken, de chauffeur was een City fan, maar toonde alle begrip. Niet zo erg als die in Eindhoven die bijna de taxi uitrolde van enthousiasme toen wij ons doel van de reis kenbaar maakten, maar genoeg om ons plezierig voor de poort af te leveren. Het is daar allemaal mega. En toch indruk- wekkend. En natuurlijk ben je als fan uitge- dost in het thuisshirt van je favoriete club. Enfin, de foto's zeggen verder wel genoeg.

 
       
    

Het klopte allemaal. We waren keurig aangemeld en stonden op de lijst van bezoekers. 'Helaas' konden we de kleedruimte van de spelers wegens een verbouwing niet bezoeken, maar wel die voor de gasten. Hoeveel zorg daarover bestond werd niet alleen duidelijk uit de vele excuses, maar ook uit een boodschap zelfs die achter- gelaten was op het antwoordap- paraat, zoals bij thuiskomst bleek.

(knop om de GeluidsOpname af te spelen...)

Begrijpelijk maar toch jammer was natuurlijk dat je niet even op 'the pitch' mocht staan, een uitgespro- ken wens van Kennard.

 

En het blijft verbazen dat er zoveel geld te verdienen valt met een grasveldje en wat stoeltjes erom- heen.

 
 

Weergekeerd na een wandeling van Eccles centrum (de bus had ons laten staan) naar het hotel besloten we de dag met een bezoek aan het OneOneSix Restaurant van Monton House. En dat was een tref, tenminste voor Kennard, want ze hadden juist een Ameri- kaanse week (immers 'Independence Day' de volgende dag) dus: hamburger menu!

 
start > 03-07-08
    
[start | vorige pagina | volgende pagina (04-07-08)]